Anamnese Tijdens het eerste bezoek voert de podotherapeut een uitgebreide onderzoek uit en worden als eerste de persoonsgegevens van u genoteerd. Daarna zal met u de klacht besproken worden om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en om het verdere verloop van het onderzoek op de juiste manier af te stemmen.

Inspectie Er wordt gekeken naar de stand van uw gehele lichaam m.n. naar de voeten, benen en rug tijdens het staan. Daarnaast zal er ook gelet worden op het voettype en specifieke kenmerken zoals huidafwijkingen.

Functieonderzoek en palpatie Er zal getest worden hoe soepel of stijf de spieren en gewrichten zijn en of er specifieke afwijkingen aanwezig zijn. De voeten en het lichaam worden zo in kaart gebracht. Daarnaast wordt er gevoeld (=palperen) waar eventuele pijnlijke plekken zich bevinden.

Ganganalyse Hier wordt gekeken naar uw looppatroon. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat veel problemen pas zichtbaar worden als men gaat (hard)lopen.

3D scan Voor het aanmeten van zolen wordt een 3 dimensionale afdruk van uw voet gemaakt die vervolgens met de computer gemodelleerd wordt zodat de zool een optimale functionaliteit heeft voor het aanpakken van uw klacht.

Schoeninspectie Van schoenen kan vaak nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van de zolen en de toestand van het bovenwerk. Neem daarom bij uw bezoek schoenen mee waarop u al veel gelopen heeft.

Conclusie Aan het einde van het onderzoek zullen de bevindingen met u worden besproken. Vervolgens krijgt u uitleg over het vervolgtraject en eventuele adviezen, het zogenaamde behandelplan.

 

Echografie

Drukmetingen

Videoregistratie

Neem contact op