Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Direct een afspraak maken?


Bel ons op 0227 - 54 36 82
Of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Instrumentele behandeling

De voetverzorging wordt uitsluitend gedaan bij mensen die niet meer door een pedicure behandeld kunnen worden zoals risicopatiƫnten bij diabetes, reuma of ernstige vaatproblemen.

Schimmelnagels / schimmelinfecties

Binnen de instrumentele behandeling valt ook de dermatologische behandelingen van de huid en nagels. Zo zien we regelmatig nagels die verdacht worden van een schimmelinfectie. Echter in 47% van de gevallen blijkt dit helemaal niet om een schimmelinfectie te gaan.

Alle behandelaars van Praktijk Podotherapie West-Friesland zijn opgeleid om een biopt te nemen van uw nagels en/of huid, waarbij deze door het laboratorium van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen worden onderzocht op de aanwezigheid van een schimmelinfectie. Voorwaarde voor het nemen van de biopt is dat uw huisarts toestemming dient te geven voor het mogen nemen van dit biopt.

Afhankelijk van de uitslag van het biopt zal met u een behandeltraject worden gestart. Ingeval er sprake is van een infectie zal de huisarts beslissen of naast het behandeltraject orale medicatie gewenst is. In geval blijkt dat er geen sprake is van een schimmelinfectie zult u worden terugverwezen naar de huisarts voor verder onderzoek.