Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Direct een afspraak maken?


Bel ons op 0227 - 54 36 82
Of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Eerste afspraak

Tijdens het eerste bezoek voert de podotherapeut een uitgebreid voet- en/of ketenonderzoek uit, afhankelijk van de klacht. Op basis van de resultaten van dit onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Voor het voetonderzoek is het handig dat u de schoenen meeneemt waar u veel op loopt, op sport en/of werkt. Ook vragen wij u er rekening mee te houden dat u uw overkleding mogelijk dient uit te trekken tijdens het onderzoek. Ook kan er binnen het onderzoek gebruik gemaakt worden van extra diagnostische middelen als echografie, drukmetingen en/of videoregistratie.

Anamnese

Tijdens het eerste bezoek voert de podotherapeut een uitgebreide onderzoek uit en worden als eerste de persoonsgegevens van u genoteerd. Daarna zal met u de klacht besproken worden om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en om het verdere verloop van het onderzoek op de juiste manier af te stemmen.

Inspectie

Er wordt gekeken naar de stand van uw gehele lichaam m.n. naar de voeten, benen en rug tijdens het staan. Daarnaast zal er ook gelet worden op het voettype en specifieke kenmerken zoals huidafwijkingen.

Functieonderzoek en palpatie

Er zal getest worden hoe soepel of stijf de spieren en gewrichten zijn en of er specifieke afwijkingen aanwezig zijn. De voeten en het lichaam worden zo in kaart gebracht. Daarnaast wordt er gevoeld (=palperen) waar eventuele pijnlijke plekken zich bevinden.

Ganganalyse

Hier wordt gekeken naar uw looppatroon. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat veel problemen pas zichtbaar worden als men gaat (hard)lopen.

3D scan

Voor het aanmeten van zolen wordt een 3 dimensionale afdruk van uw voet gemaakt die vervolgens met de computer gemodelleerd wordt zodat de zool een optimale functionaliteit heeft voor het aanpakken van uw klacht.

Schoeninspectie

Van schoenen kan vaak nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van de zolen en de toestand van het bovenwerk. Neem daarom bij uw bezoek schoenen mee waarop u al veel gelopen heeft.

Conclusie

Aan het einde van het onderzoek zullen de bevindingen met u worden besproken. Vervolgens krijgt u uitleg over het vervolgtraject en eventuele adviezen, het zogenaamde behandelplan.

Vervolgafspraak

Tijdens een vervolgafspraak voert de podotherapeut een verkort onderzoek uit. Hierbij wordt gecontroleerd of het behandelplan zoals is opgesteld voldoet of dat er aanpassingen gedaan dienen te worden.