Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Direct een afspraak maken?


Bel ons op 0227 - 54 36 82
Of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Algemeen

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. De vergoedingen voor podotherapeutische behandelingen verschillen per verzekeraar. Soms wordt er een percentage vergoed, soms een bepaald bedrag per jaar, etc. Wij raden u aan om uw ziektekostenverzekering goed na te kijken als u zeker wilt weten hoeveel er vergoed wordt. Uw eigen risico wordt niet verbruikt wanneer u van podotherapie gebruikt maakt.  

  • Via deze link vindt u een overzicht van de vergoedingen zoals bekend gemaakt aan onze beroepsvereniging.
  • Een overzicht van de tarieven vindt u hier.
  • De declaraties/ nota’s heeft Praktijk Podotherapie West-Friesland uitbesteed aan Infomedics.

Diabetes voetzorg

Podotherapeutische voetzorg bij de diabetische voet is onderdeel van de basisverzekering wanneer er een verhoogd risico (Simm's 1) of hoog tot zeer hoog risico (Simm's 2/3) aanwezig is op het ontstaan van wonden. Wanneer deze zorg wordt geleverd als zijnde ketenzorg (uw huisarts heeft dan samen met diverse andere zorgverleners afspraken met de zorgverzekeraar gemaakt) is er geen sprake van een eigen risico. Wanneer u onder behandeling bent van een specialist, of uw huisarts heeft geen afspraken gemaakt, heeft u ook recht op voetzorg vanuit de basisverzekering maar is het eigen risico wel van toepassing.

Praktijk Podotherapie West-Friesland heeft afspraken gemaakt met het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland in Hoorn en de Diabetes Cirkel Schagen/Den Helder in Schagen. Voor meer informatie lees hier.

Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden vindt u hier