Uw eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit een onderzoek van een uur, waarvan ongeveer 45 min. direct contact met u zal zijn. Tijdens dit onderzoek wordt naar de klachten gevraagd. Vervolgens wordt de stand van uw voeten, looppatroon alsmede de functie van de gewrichten onderzocht. Wanneer dat nodig blijkt wordt aanvullend onderzoek gedaan. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van moderne apparatuur zoals een RS-Footscan of I-Pressure die de drukverdeling kan meten of een Echo die binnen in de voet kan kijken.

Voor de eerste afspraak vragen wij u mee te nemen:

  • Verwijzing als u die van de arts gekregen heeft (niet meer verplicht)
  • Identiteitsbewijs (wij zijn verplicht uw burgerservicenummer te noteren in onze administratie)
  • Schoenen waar u regelmatig op loopt, waaronder uw werkschoenen en sportschoenen wanneer u deze heeft.
  • De ingevulde algemene vragenlijst dat u per post of per mail heeft ontvangen. U kunt deze ook online invullen. Het ingevulde screenings formulier dat u per post of per mail heeft ontvangen, indien u geen verwijzing van de arts heeft. U kunt deze ook online invullen. 

Houd u er rekening mee dat u bij het onderzoek mogelijk de bovenkleding (broek en shirt) dient uit te trekken.

Vanaf 1 augustus 2011 zijn wij direct toegankelijk. Dit betekend dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met ons kunt maken. Meer informatie hierover: Directe toegankelijkheid podotherapie

Op dit moment hebben wij een wachttijd van ca. 3 weken in Medemblik en ca. 5 weken voor de praktijk in Wognum en Spierdijk voordat u als nieuwe patiënt bij ons in behandeling genomen kan worden. Indien er sprake van spoed is (ingegroeide nagels, wonden m.n. bij diabetes patiënten of andere hoogrisicogroepen) kan de huisarts of specialist verzoeken tot een spoedconsult. Deze kan over het algemeen op dezelfde dag of de volgende dag worden aangeboden. U kunt hierbij mogelijk dan niet op de locatie van uw voorkeur terecht.

Aan huisbezoeken zullen schriftelijk moeten worden aangevraagd door de ketenzorg verwijzer (KZWF / HKN), de specialist of de huisarts.

Neem contact op