Bel me terug
x

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Direct een afspraak maken?


Bel ons op 0227 - 54 36 82
Of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Pijn aan de buitenzijde van het bovenbeen

Trochanter major pijnsyndroom; Bursitis Throchanterica

Symptomen

Pijn aan de buitenzijde van de heup tijdens lopen of traplopen en bij liggen op de aangedane zijde. Een enkele keer wordt ook liespijn of pijn in de bil gevoeld.

Soms ontstaat de pijn bij liggen op de niet-aangedane zijde (adductie) of kan de pijn optreden bij het naar buiten brengen van het been (abductie).

Wat kan het zijn?

‘trochanter major pijnsyndroom’ en/of slijmbeursontsteking van de heup (bursitis thronchanterica). 

Wat doet de podotherapeut?

Deze onderzoekt de oorzaak van uw pijnklachten. In geval dat deze voortkomt uit een verkeerde of afwijkende voet/been stand, functie of looppatroon of een aanwezig beenlengteverschil kan de podotherapeut een behandeling starten die gericht is op:

  • Ontspanning van de bilspieren
  • Rekken van de betrokken spieren
  • Verbetering van de stand van de bovenbenen, knieën, voeten
  • Verbetering van de functie van de heup
  • Verbetering van het looppatroon
  • Advisering over vermindering van de belasting van de aangedane structuur

Dit kan in de vorm van podotherapeutische zolen, taping en oefeningen&nbsp. Daarnaast kan de podotherapeut u een goed schoenadvies geven.

Wat kunt u zelf doen?

Meestal gaat de klacht vanzelf over. De tijd dat de ontstekingsreactie duurt is doorgaans 3 á 6 weken. Bij acute aandoening kan koelen verlichting geven. Rust, dus wat rekening houden met de belasting; niet op aangedane zijde liggen. Uw arts kan u medicijnen of een injectie geven; smeren met een NSAID ( zoals Tantum, Advil, Voltarin K. e.d. kan soms heel goed helpen. Heel zelden kan een operatie nodig zijn.

Samenwerking / Extra hulp

In sommige gevallen is de afwijking of zijn de pijnklachten dusdanig dat podotherapeutische hulp alleen niet afdoende zal zijn. Dan wordt de hulp ingeschakeld van de (sport)fysiotherapeut bij u in de buurt. In andere gevallen kan de hulp of expertise van de orthopeed of Sport Medisch Adviescentrum (SMA) gevraagd worden.